Ev İçin Nasıl Birikim Yapılır?

Ev İçin Nasıl Birikim Yapılır?

18 Ağustos 2023 tarihinde oluşturuldu.
Ev İçin Nasıl Birikim Yapılır?

Birçoğumuzun ortak problemi: ev satın almak için para biriktirmeye çalışmak. Yıllardır insanların kafasını kurcalıyor. Ev satın almak için ne yapmalıyım, nasıl birikim yapabilirim gibi sorularla hayatımız boyunca karşılaşıyoruz. Özellikle kirada oturan insanlar için ev satın alma fikri çok cezbedici geliyor. İnsanlar artık başka insanların evi için para ödemeyi bırakmak ve kendi evlerinde yaşamak istiyorlar. Zaman zaman bu doğrultuda insanların hayallerindeki evlere ulaşması için bazı oluşumlar görülse de ev için birikim yapmak tamamen ailenizin ekonomik hamleleriyle alakalı. Eğer gelirinizi doğru şekilde yönetebilirseniz ev almanız hiç de zor değil.

 

Tasarruf yapmak

Tasarruf hayatımızın her yerinde olması gereken bir kavram. Tasarruf harcamaları kısmak değildir. Tasarruf gereksiz harcamaları kısmak demektir. Yani boşa akan bir suyu kapatmaktır tasarruf. Öyle önemli bir kavramdır ki zaman zaman devlet politikalarında dahi yer alır. Peki siz gereksiz harcamalarınızı yönetmek için ne yapıyorsunuz? Ailenizin geleceği için tasarruf yapmayı hiç düşündünüz mü? Hemen şimdi kendinize bir hedef belirleyin. Belirlediğiniz hedefin ardından harcamalarınızı tek tek listeleyin. Tabii bunu ailecek yaparsanız herkes bu planın bir parçası olacaktır. Yaptığınız listede hangi harcamaların gerekli hangilerinin gereksiz olduğuna karar verin. Bu noktada önem sırasına göre listelemekte fayda var. Ardından gereksiz bulduğunuz harcamalarınızı yavaş yavaş azaltın. Bir süre sonra göreceksiniz ki gereksiz harcamalarınız yanınıza kalacak. İşte bu harcamaların ev alma yolunda büyük bir önemi var.

 

Birikim hesabı açmak

Her zaman erişiminizin olduğu yani cebinizde duran paranın gidecek bir yeri vardır. Tasarruf yaptığınız ve kenarıya koyduğunuz paranızı birikim hesabınıza yatırın. Bu birikim hesabı zamanla sizi motive edecek ve daha fazla para ayırmaya önem göstereceksiniz. Ayrıca bu birikim hesabının amacını belirlemelisiniz. Bu hesabı neden açtınız ve beklentiniz nedir? Eğer bir ev satın almak için bu birikimi yapıyorsanız bu çizginin dışına çıkmayın.

 

Para ayırmak

Harcamalarınız için gerekli bütçe planlamasını yaptıktan sonra alacağınız ev için para ayırmaya çalışın. Bu parayı birikim hesabına yatırmayı mutlaka düşünün. Gelir-gider dengesini hesaba kattıktan sonra her ay düzenli olarak, sanki bir taksiti ödermiş gibi hesabınıza paranızı yatırın.

× How can I help you?