Ev Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ev Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

18 Ağustos 2023 tarihinde oluşturuldu.
Ev Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hayatımızı çok yönlü olarak etkileyen durumlardan birisidir ev satın almak. Bazı insanlar çok stresli bir süreç olduğunu söylese de bazı insanlar için bu durum tam aksine çok heyecan vericidir. Hayatımızın değiştiği, psikolojik olarak etkilendiğimiz bu süreçte dikkat etmemiz gereken birçok şey var. Özellikle yalnızca bugünlerimizi yoluna koymak için değil geleceğimizi de daha titiz planlamak için doğru ev satın alma kritlerini dikkate almak gerek.

 

Ev satın alırken dikkate alınması gereken en önemli unsurlardan birisi de alacağınız evin çevre şartlarıdır. Örneğin bir evi satın almadan önce mutlaka komşular hakkında bilgi almalısınız. Sonuçta bu insanlarla hayatlarınız çok yakın çevrede geçecek. Komşularınızın varlığı sizi olumlu veya olumsuz yönde etkileyecektir. Ayrıca bu çevre şartlarına sosyal imkanları da ekleyebiliriz. Alacağınız evin çevresindeki okulların durumu, sosyal sportif tesislerin varlığı hakkında bilgi almalısınız. Bu sayede gelecekte faydalanacağınız imkanları göz önünde tutabilirsiniz. Yalnızca bireysel olarak değil, aile olarak düşünmenizde fayda var. Örneğin okulların durumu çok önemli bir kriterdir. Özellikle okul çağında çocuğunuz varsa mutlaka değerlendirmeye tabi tutmalısınız.

 

Evinizin depreme dayanıklı olup olmadığını kontrol edin. Özellikle yeni yapılan binalarda bu tür denetimler mutlaka yapılıyor. Bu yüzden yeni evleri tercih etmeniz sizin için daha iyi olabilir. Ayrıca yangın merdiveni gibi kolaylaştırıcı imkanların olup olmadığına göz atın.

 

Isınma konusu özellikle yalnızca kış aylarında aklımıza gelse de ev satın almadan önce aklımızın bir ucunda bulunması gereken bir detaydır. Isı yalıtımı, ısıtma sistemi gibi unsurlar hakkında bilgi almaktan çekinmeyin. Özellikle ısınma konusu içinde evinizin baktığı cepheyi de dikkate alabilirsiniz.

 

Kesinlikle bir daireyi neden satın aldığınızı düşünün. Örneğin alacağınız evi yatırım için mi kullanacaksınız yoksa oturmak için mi tercih edeceksiniz? Bu önemli bir kriterdir. Eğer evi yatırım için alıyorsanız çevre koşulları sayesinde değerlenmeye müsait yerleri tercih edebilirsiniz. Diğer tarafta ise oturmak için bir ev alacaksanız değerlendirme koşullarınız farklı olmalıdır.

 

Daire almadan önce kesinlikle acele etmekten kaçınmanız faydanıza olacaktır. Ancak karşınıza çıkan fırsatları da değerlendirmeye çalışın. Alacağınız semtteki fiyatları enine boyuna detaylı bir biçimde araştırın. Eğer Çayyolu satılık daire ilanlarını görmek istiyorsanız sitemizden inceleyebilirsiniz.

× How can I help you?